Ellen Klaus | Gasvrij Purmerend
21731
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21731,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive
 

Gasvrij Purmerend

Gasvrij Purmerend

Purmerend wordt aardgasvrij! Als één van de eerste gemeenten in Nederland, misschien zelfs de allereerste, wil Purmerend alle woningen in de gemeente los koppelen van het aardgas. Dat betekent dat inwoners op een andere manier gaan verwarmen en koken.
In Purmerend is 75% van de woningen al aardgasvrij. Dat zijn de grote nieuwbouwlocaties waar de gemeente direct vanaf de bouw een warmtenet heeft laten aanleggen: Stadsverwarming Purmerend. Alle andere woningen, van voor deze periode, hebben een aardgasaansluiting. Hoe deze woningen aardgasvrij worden, waarom en wanneer, dat gaat de gemeente uitwerken samen met partners als Liander, de woningcorporaties, de stadsverwarming, installateurs, ondernemers, en natuurlijk met de bewoners.
In opdracht van gemeente Purmerend in samenwerking met de partners heeft MoreCreative met Ellen Klaus een stappenplan voor een draagvlak- campagne ontwikkeld om de bewoners te informeren over de ambities en de eerste aanpak om Purmerend gasvrij te maken met een pilot in een wijk met 77 woningen.
Middelen zoals een website, informatiefolder, een pop up event op de duurzame dinsdag met elektrische kookdemonstraties en buitenreclame, documentaire film en fotografie maken deel uit van deze campagne. www.gasvrijpurmerend.nl

 

OPDRACHTGEVER:

Gemeente Purmerend

ROL:

Uitvoeringspartner

PERIODE:

vanaf 2017