Ellen Klaus | Evenementencoördinator Zaanstad
21700
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21700,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive
 

Evenementencoördinator Zaanstad

Gemeente Zaanstad

Evenementencoördinator Zaanstad

Evenementen verhogen de zichtbaarheid van de stad. Geslaagde evenementen zijn zowel voor bewoners als bezoekers hoogtepunten in het jaar. Bovendien hebben ze een grote waarde voor de stad; economisch, cultureel en maatschappelijk.
Vanaf 2017 spelen evenementen meer dan ooit in op het verhaal van Zaanstad de historische identiteit van de streek, in het groen, aan het water, de rol van de industrie, de monumenten én de ondernemende bewoners. Ook is er een verbinding met de toeristische plekken in Zaanstad: Wormerveer/Zaanbocht, Zaanse Schans, Zaandam Centrum, Hembrugterrein en de Zaan. Organisatoren worden gevraagd om meer met elkaar samenwerken en de evenementen op elkaar af te stemmen.
De nieuwe aanpak voor evenementen helpt om de stad meer te profileren, de band tussen de Zaankanters onderling te versterken en meer bezoekers te trekken door middel van meer beeldbepalende evenementen. Deze evenementen hebben een bovenregionale uitstraling die aansluiten bij de kernkwaliteiten van de stad.
Ook is er een nieuw platform voor evenementenorganisatoren onderling opgericht, er is een nieuwe subsidieregeling door de Raad vastgesteld met een onafhankelijke adviescommissie en er is een nieuwe evenementenkalender. Tevens is er onder noemer:
Welkom op de Zaan- evenementen en spelregels een visiedocument opgesteld hoe de groei van de evenementen op de Zaan bevorderd kan worden met de inachtneming van de nautische veiligheid.

 

OPDRACHTGEVER:

Stichting Marketing Zaanstreek, Gemeente Zaanstad

ROL:

Evenementencoördinator

PERIODE:

2017-2018